Swiss PRO
  • Vlada Republike Srbije
  • Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC)
  • UNOPS
  • Stalna konferencija gradova i opština (SKGO)

Vesti / Aktuelnosti

Unapređenje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou

  • Beograd, 18. februar 2020.

Program Swiss PRO u saradnji sa Centrom za socijalnu politiku organizuje događaj pod nazivom „Unapređenje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou“, koji će biti održan u četvrtak 20. februara 2020. godine, sa početkom u 14 časova, u Hotelu Park u Beogradu.

Rodna ravnopravnost predstavlja jednu od tri ključne oblasti programa Swiss PRO u kojoj se sprovode aktivnosti usmerene ka jačanju institucionalnog okvira za primenu ovog principa na lokalnom nivou, kao i ka unapređenju lokalnih politika rodne ravnopravnosti. Centar za socijalnu politiku pruža podršku lokalnim samoupravama kroz obuke, ekspertski i mentorski rad, a program Swiss PRO će obezbediti i bespovratna sredstva za konkretne inicijative gradova i opština kojima se unapređuje rodna ravnopravnost u lokalnim zajednicama.

Ovim događajem obeležava se početak dvodnevne obuke za unapređenje mehanizama i politika rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou koju će pohađati predstavnici i predstavnice 31 lokalne samouprave: Arilje, Babušnica, Bela Palanka, Bogatić, Bor, Čajetina, Crna Trava, Ćuprija, Dimitrovgrad, Golubac, Kladovo, Ljubovija, Loznica, Majdanpek, Mionica, Nova Varoš, Pirot, Priboj, Prijepolje, Rača, Raška, Sjenica, Smederevska Palanka, Sokobanja, Surdulica, Topola, Tutin, Velika Plana, Veliko Gradište, Vrnjačka Banja i Zaječar.

Uvodna obraćanja biće otvorena za predstavnike medija, a program obuke je namenjen samo registrovanim učesnicima i učesnicama. 

PROGRAM DOGAĐAJA:

14:00–14:25 Uvodna obraćanja

Žarko Šunderić, direktor Centra za socijalnu politiku
Marko Vujačić, šef programa UNOPS-a u Srbiji
Ivana Ilić, predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost, Opština Raška
Gordana Gavrilović, savetnica za rodnu ravnopravnost potpredsednice Vlade i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost