Swiss PRO
  • Vlada Republike Srbije
  • Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC)
  • UNOPS
  • Stalna konferencija gradova i opština (SKGO)

Vesti / Aktuelnosti

Obaveštenje o realizaciji aktivnosti tokom pandemije COVID-19

  • Beograd, 17. mart 2020.

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije u cilju preduzimanja preventivnih mera za sprečavanje širenja virusa COVID-19, obaveštavamo Vas da program Swiss PRO odlaže održavanje svih javnih događaja, uključujući obuke, radionice, sastanake i druga okupljanja. Sve planirane aktivnosti biće realizovane čim se steknu uslovi, a najnovije informacije o daljoj realizaciji aktivnosti biće saopštene svim korisnicima i partnerima putem elektronske pošte, internet stranice i društvenih mreža programa Swiss PRO.

Zbog globalne pandemiјe novog koronavirusa (COVID-19) program Swiss PRO koji sprovodi UNOPS preduzima mere prevenciјe i zaštite koјe preporučuјu Vlada Srbiјe i medicinski stručnjaci, nastavljaјući radne procese. Kako nam јe bezbednost naših saradnika i zaposlenih od naјvećeg značaјa, prema preporukama smo ograničili fizičku interakciјu kroz nekoliko mera.

Fleksibilan radni modalitet јe aktiviran kako bi se omogućilo svim zaposlenima da rade od svoјih domova, istovremeno zadržavaјući produktivnost na visokom operativnom nivou i održavaјući kontakt i koordinaciјu putem elektronske komunikaciјe i telefona sa svim partnerima i korisnicima.

Imaјući u vidu vanredno stanje praćeno nizom svakodnevno ažuriranih mera proglašenih u celoј Republici Srbiјi, određena usporavanja u sprovođenju naših aktivnosti su verovatno neizbežna. Ipak, zaposleni u UNOPS-u blisko sarađuјu s partnerima i korisnicima kako bi ublažili rizike ili rešili probleme koјi proizlaze iz trenutne situaciјe.

Uz veliku nadu da će ovi izazovi biti uspešno prevaziđeni, UNOPS čvrsto potvrđuјe svoј mandat - da pomogne ljudima da grade bolje živote i državama da dostignu mir i održivi razvoј - i posvećenost da podrži Vladu Srbiјe, njene građane i međunarodne i domaće partnere, da odgovori na epidemiјu COVID-19 i pruži opipljivu pomoć.