Preparing documents . . .

Swiss PRO
  • Vlada Republike Srbije
  • Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC)
  • UNOPS
  • Stalna konferencija gradova i opština (SKGO)

Vesti / Aktuelnosti

Novi set onlajn obuka iz oblasti bezbednosti dostupan za zaposlene u lokalnim samoupravama

  • Beograd, 4. novembar 2022.

Tri nove onlajn obuke iz oblasti bezbednosti, dostupne na platformi za elektronsko učenje Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU), pripremljene su uz podršku Vlade Švajcarske, u okviru saradnje programa Swiss PRO i ove ključne institucije za stručno usavršavanje zaposlenih u javnoj upravi.

Obuke obuhvataju tri teme od izuzetnog značaja za svaku lokalnu samoupravu, a dostupne su polaznicima registrovanim na platformi NAJU za elektronsko učenje - LMS.

Prvi modul je na temu „Dobro upravljanje u kontekstu smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama“, drugi modul je na temu „Delovanje jedinica lokalne samouprave u oblasti bezbednosti“ i treći na temu „Krizna komunikacija u vanrednim situacijama“. Obuke su deo Opšteg programa stručnog usavršavanja u JLS za 2022. godinu, odobrenog od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Obukama se može pristupiti u bilo koje vreme i trajanje obuka nije ograničeno, a nakon seta lekcija predviđen je i test provere znanja.

Izradu seta obuka omogućila je Vlada Švajcarske u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji sprovodi Kancelarija UNOPS u Srbiji. Program Swiss PRO isključivo je odgovoran za sadržaj obuke koji ne predstavlja nužno zvanični stav Vlade Švajcarske.