Swiss PRO
  • Влада Републике Србије
  • Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ)
  • УНОПС
  • Стална конференција градова и општина (СКГО)

Вести / Актуелности

Београд, 25. јануар 2021.

Подршка Владе Швајцарске одговору на последице ковида 19 на локалном нивоу

Програм Swiss PRO објавио је два нова јавна позива у циљу пружања подршке локалним заједницама у ублажавању утицаја кризе изазване пандемијом ковида 19. Влада Швајцарске ће кроз ова два позива са укупно 435.000 евра подржати до 30 пројеката којима се повећава доступност услуга социјалне заштите за...

Београд, 18. јануар 2021.

Објављен трећи позив за годишњу награду за примену принципа доброг управљања

Министарство државне управе и локалне самоуправе објавило је 15. јануара 2021. године Јавни позив за доделу годишње награде за најбољу општинску/градску управу у 2020. години. Рок за достављање пријава је 20 дана од дана објављивања Јавног позива у „Службеном гласнику РС“ (број 03/21).

Београд, 14. децембар 2020.

Серијал видео клипова о добром управљању на локалном нивоу

У циљу подизања свести јавности о користима које примена принципа доброг управљања у раду локалних самоуправа доноси грађанима, Стална конференција градова и општина (СKГО) је у оквиру програма Swiss PRO израдила серијал анимираних видео клипова.

Београд, 4. децембар 2020.

Влада Швајцарске подржава јачање родне равноправности у 28 градова и општина у Србији

Програм Swiss PRO је у оквиру јавног позива „Да равноправност постане стварност“ подржао 28 локалних самоуправа да реализују пројекте који имају за циљ оснаживање механизама за родну равноправност. Директну корист од ових пројеката ће имати више од 5.000 грађанки и грађана.