Preparing documents . . .

Swiss PRO
  • Влада Републике Србије
  • Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ)
  • УНОПС
  • Стална конференција градова и општина (СКГО)

Вести / Актуелности

Нови сет онлајн oбука из области безбедности доступан за запослене у локалним самоуправама

  • Београд, 4. новембар 2022.

Три нове онлајн обуке из области безбедности, доступне на платформи за електронско учење Национална академија за јавну управу (НАЈУ), припремљене су уз подршку Владе Швајцарске, у оквиру сарадње програма Swiss PRO и ове кључне институције за стручно усавршавање запослених у јавној управи.

Обуке обухватају три теме од изузетног значаја за сваку локалну самоуправу, а доступне су полазницима регистрованим на платформи НАЈУ за електронско учење - LMS.

Први модул је на тему „Добро управљање у контексту смањења ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама“, други модул је на тему „Деловање јединице локалне самоуправе у области безбедности“ и трећу на тему „Кризна комуникација у ванредним ситуацијама“. Обуке су део Општег програма стручног усавршавања у ЈЛС за 2022. годину, одобреног од стране Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Обукама се може приступити у било које време и трајање обука није ограничено, а након сета лекција предвиђен је и тест провере знања.

Израду сета обука омогућила је Влада Швајцарске у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општине кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС). Програм Swiss PRO искључиво је одговоран за садржај обука који не представља нужно званични став Владе Швајцарске.